Snoeparm? Gezonder naar school!

We willen de gezondheid van onze kinderen mee in het oog houden en hen stimuleren om gezond te leren leven.

Na evaluatie van het 'snoepgedrag' bij de kinderen tijdens de speeltijden, merkten we dat er jaar na jaar meer kinderen met chips en zakken snoep naar school kwamen. Dit bracht wrevel mee bij kinderen die gezondere versnaperingen bij hadden. Dit kon niet de bedoeling zijn!

Om jezelf gezond te voelen is er een gevarieerde mix nodig: o.a. gezonde voeding, voldoende beweging en aangename ontspanning.

Wat is gezond eten?

Gezond eten is eerst en vooral heel gevarieerd eten. Denk je meteen aan veel lekkere groenten en sappig fruit, aan bruinbrood en melkproducten? Dan zit je op de juiste golflengte. Iedereen zou per dag minstens twee stukken fruit moeten eten en zo'n zes eetlepels groenten (300 g). Ook bruin brood en halfvolle melk zijn warm aanbevolen.

Het komt erop aan dat we met zijn allen minder vet en toegevoegde suikers en méér voedingsvezels gaan eten.

KLIK hier:

Een gezonde tussendoortjes/middagmaal?


Gezonde voeding op school

In overleg met de oudervereniging beslisten we om vanaf september 2004 geen snoep en geen koeken met chocolade aan de buitenzijde meer toe te laten op school.

Enkel bij verjaardagsfeestjes mag er getrakteerd worden met een snoepje. Uiteraard moedigen we hier ook een gezondere keuze aan... maar feesten doen we allemaal graag met iets speciaals...

Via een tweejaarlijks schoolproject rond gezonde voeding willen we de kinderen meer informatie geven en intrinsiek motiveren. Zo kennen ze de voorwaarden voor gezonde voeding én het belang er van voor hun algemene gezondheid.

Oog voor lekkers 

Reeds voor het derde schooljaar doen wij mee met de actie "Oog voor lekkers". 
Met dit initiatief willen de Vlaamse overheid en de Europese Unie gezonde voedingsgewoonten promoten bij kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs, zowel op school als thuis. 

Twee keer 10 weken delen wij op woensdag gratis een stuk fruit uit voor alle kinderen. Hiervoor zoeken wij altijd vrijwilligers die ons helpen bij het verdelen van al dat lekkers. 

De startdatum wordt meegedeeld via de Nieuwsbrief.

Sinds 5 november 2007: WOENSDAG = FRUITDAG die dag blijven de koekjes thuis

Sinds de invoering van deze maatregel verschijnen er veel gezondere tussendoortjes op de speelplaats: appels, mandarijntjes, wortelen, komkommers, gedroogde pruimen en abrikozen, rozijntjes, kleine kerstomaatjes, lychi's, partjes kokosnoot, ...

Bedankt aan alle ouders voor de ondersteuning van dit project!