Nuttige weetjes!

Heen- en weerkaftje:

De nieuwsbrieven met actuele informatie voor de ouders worden geregeld meegegeven per gezin in een heen- en weerkaftje. Bijkomende informatie zoals een theaterbezoek, een uitstap, een speciale activiteit, en ook liedjes en versjes ontvang je via deze weg.
Elke kleuterjuf of -meester schrijf wekelijks een korte klasbrief. Hiermee proberen we een beter beeld te geven van de activiteiten die we met de kleuters doen in de klas.

Een snoepvrij 10-uurtje:

Kleuters mogen een koek, boterhammetjes of een geschild stukje fruit meebrengen dat rond 10 uur wordt opgegeten. Koeken met chocolade aan de buitenkant zijn niet toegelaten.
Drank kan van thuis meegebracht worden. Kleuters die het wensen kunnen melk, choco- of bosbessenmelk, appel- of appelsiensap in de school verkrijgen. Dit wordt op het einde van het trimester via een overschrijving betaald.
(Maakt geen onderdeel uit van de maximumfactuur)

‘s Middags blijven eten

Kleuters die ‘s middags in de school blijven eten, brengen boterhammetjes mee in een brooddoos (met naam a.u.b.).

Voor zij die de sneetjes graag verpakken, geven we de voorkeur aan boterhammenpapier of folie i.p.v. zilverpapier.

Drank kan je zelf meebrengen of je kan drank van de school nemen. Per trimester is een forfait berekend. Op het einde van elk trimester wordt dit via een overschrijving betaald. Voor langdurige afwezigheden worden die drankjes afgetrokken van de forfaitprijs.

Info bij: lieve.ceuleers@edegem.be Tel. 03/289 21 50 (ma., di., vrij.)

Middagrust?

Als ouder van een beginnende kleuter mag je gerust aannemen dat een hele schooldag behoorlijk zwaar is. Als leerkracht verstaan wij best dat je je kleuter in de namiddag wilt laten rusten. Als de kleuterleiding merkt dat een volle dag nog te zwaar is, zullen zij dit zeker met de ouders bespreken.

De dienst voor opvanggezinnen voorziet in ‘namiddagopvang’ voor de jongste kleuters. Het schoolbusje komet de kleuters afhalen in de school om 12u00. De kleuters eten in een klein groepje en kunnen nadien slapen in een speciaal daarvoor ingericht lokaal in ‘het Nestje’, Drie Eikenstraat 16. Daar haal je de kleuters nadien ook terug op.
Meer info:
Bel de gemeentelijke kinderopvangdienst, Elfi Hirsch 03/289.21.12.
Mail naar: elfi.hirsch@edegem.be

Schoolbus

Voor de kleuters wordt er met een buskaartje gewerkt dat aan de boekentas wordt bevestigd: een rood kaartje voor de rode bus en een groene kaartje voor de ‘groene route’. Het vertrekuur van de bus staat ook vermeld: eerste bustoer, vertrek om 15.35u; tweede bustoer, vertrek om 16.30u.

Het gemeentebestuur zet twee bussen in om de kinderen veilig naar school te brengen en de verkeersdrukte aan de poort tot een minimum te beperken.

In de bus voorzien wij een buskaart op naam per familie. Telkens een kaart vol is, wordt deze aangerekend op de volgende factuur ‘remgelden’. Je betaalt via de bijgevoegde overschrijving.

De kaarten worden in de bus bewaard en de begeleider duidt elke rit met een datumnotoatie aan. Bij twijfel kan je de volle kaarten op het secretariaat inkijken.

De tarieven: Een rit kost 50 eurocent.
Een rittenkaart kost € 20 voor 40 ritten. (Wordt afgerekend met de factuur.)

Verjaardagen.

Is de grote dag er om 3, 4, 5 of 6 vingers trots in de lucht te steken? Laat je kleuter trakteren met een lekkere taart of cake en/of een leuk prentenboek. We kiezen ervoor om geen extra pakjes uit te delen, het brengt meestal alleen maar onnodig kosten of verdriet met zich mee.
Ouders die zelf iets in de klas willen doen (iets knutselen of koken), kunnen dit vooraf bespreken met de kleuterleiding
.

Natte broeken?

Als er eens een ongelukje gebeurt, zorgt de kleuterleiding voor een oplossing: Even fris wassen en droge kleren aandoen uit de reservevoorraad. Zo is het kleine leed snel verholpen.

Onze reservekast met propere broeken, slipjes, kousen, onderhemdjes, t-shirts of truien moeten we af en toe aanvullen. Heb je thuis nog iets liggen? Breng het gerust even binnen.
Wij en de kinderen zijn jullie alvast dankbaar.

Zwemmen?

De oudste kleuters gaan geregeld zwemmen in het plonsbad van Kontich. Het Edegems instructiebad is hiervoor iets te diep.
De blauwe kleuters: 5 keer, rode kleuters 1 keer in het laatste trimester. (zie kalender en weekbrief)
Voor het aankleden van de kleuters kunnen wij enkele vrijwilligers zeker gebruiken.

De zwembeurten worden door de kleuterleiding genoteerd en zitten mee in de maximumfactuur. We vermelden ze op de eindafrekening.