Update augustus 2017

Beste leerkrachten,

Intussen zijn er heel wat onder jullie die vertrouwd zijn met het systeem van de website. Met het nieuwe kleedje is het echter nodig om jullie opnieuw wat uitleg te verschaffen, er is namelijk één en ander veranderd. De gewijzigde zaken staan aangeduid in het rood.

Kleine tip: wist je dat je ook op de website kan inloggen en foto’s kan uploaden vanop je smartphone of tablet? Die hoef je dus niet eens over te zetten op de computer! Zorg dan wel voor een degelijke Wifi-verbinding 🙂

Berichten en/of foto’s toevoegen

1. Nieuw bericht toevoegen

Log eerst in via de site via deze link: www.andreasvesalius.net/wp-login.php en voer dan je logingegevens in. Klik in de zwarte administratie-balk bovenaan op “+ Nieuw” en kies voor “Bericht”.

Volg dan de onderstaande stappen. De nummers zijn in de afbeelding opgenomen.

 1. Voer de titel in van je bericht. Bijvoorbeeld Bezoek aan de kinderboerderij of Creata 2017.
 2. Voer de datum in van je bericht. Standaard staat dit op vandaag, maar je kan ook aangeven wanneer de activiteit exact plaatsvond. Dat kan achteraan via de knop “Bewerken”. De fotogalerijen worden in chronologische volgorde getoond (de recentste eerst).
 3. Kies de categorie van je bericht: kies jouw klas onder de categorie 2017-2018. Zo komen jouw berichten terecht in het menu onder “In de klas” > jouw klasnummer.
 4. Ken eventueel tags toe aan jouw bericht.
 5. Voeg je foto’s toe! Dit wordt verder toegelicht onder de volgende kop.
 6. Kies de Uitgelichte afbeeldingDeze afbeelding wordt als kop bij je bericht weergegeven, in het overzichtsscherm staan dus niet langer alle foto’s van je bericht.
 7. Klik op de knop Publiceren: dan is het definitief en staat je bericht op de website!

2. Foto’s uploaden/toevoegen

Dit is stap vijf van de vorige kop. Als je hierop klikt komt onderstaand scherm tevoorschijn.

 1. Klik op Galerij aanmaken. We willen immers een galerij met meerdere foto’s aanmaken, en niet een lange lijst foto’s onder mekaar zetten.

 1. Klik op Bestanden uploaden. Als je de bestanden al eerder aan de mediabibliotheek hebt toegevoegd, kan je deze optie ook kiezen.
 2. Hier kan je afbeeldingen naartoe slepen, of kan je klikken op “Bestanden kiezen” om de afbeeldingen op je computer te kiezen en up te loaden/ op te laden.

Zodra alle bestanden zijn opgeladen kom je in het volgende scherm terecht.

 1. Selecteer de afbeeldingen die je wil weergeven in de galerij. Zijn dit ze allemaal? Selecteer de eerste, klik op je shift-toets (de knop waarmee je hoofdletters vormt) en selecteer dan de laatste. Hopsakee, je hebt ze allemaal!
 2. Klik op ‘Een nieuwe galerij aanmaken’!

Op dit scherm kan je nog de laatste hand leggen aan jouw galerij, en dan is deze klaar!

 1. Versleep de afbeeldingen om de volgorde te bepalen.
 2. Eventueel kan je kiezen om de foto’s in willekeurige volgorde te laten verschijnen.
 3. Het standaard-type galerij is een Mozaïek in tegels. Je kan dit desgewenst ook wijzigen.
 4. Klik, en klaar!

Zo, nu nog naar stappen zes en zeven van de eerste afbeelding (De Uitgelichte afbeelding selecteren en vervolgens Publiceren, of als u dit reeds gedaan hebt Bijwerken), en alles is klaar!

Gepubliceerde berichten kunnen altijd bewerkt worden. Er kunnen foto’s verwijderd of toegevoegd worden. Dat kan door het desbetreffende bericht in het menu aan te klikken en dan bovenstaande handelingen te volgen.

2 replies on “Handleiding

 1. Zo, de aangepaste versie van WordPress had ook een aangepaste versie van deze handleiding nodig! Hopelijk kan iedereen hier nu weer mee verder?

  Groeten!

 2. Sorry, maar ik zie nergens op de grijze balk bovenaan waar ik een nieuw bericht, zoals foto’s kan toevoegen. Enkel dashboard, maar verder niets. Is vrij frustrerend als je er graag foto’s wil op plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.