Beste ouders,
Door de gebeurtenissen in Parijs en het verhoogde dreigingsniveau 3 in België en niveau 4 in Brussel, komt het onderwerp terreur voortdurend in het nieuws. Ook de school nam, op vraag van de minister voor onderwijs Hilde Crevits al enkel maatregelen:

  • de schoolpoorten gaan tijdens de klasuren op slot
  • alert toezicht naar onbekenden die de school bezoeken
  • discreet hoger toezicht aan de scholen door politiezone HEKLA

Ook de kinderen zijn met dit onderwerp bezig en stellen zich een heleboel vragen. Wij proberen met het schoolteam deze vragen te beantwoorden en de kinderen vooral gerust te stellen. KLASSE sprak met Erik de Soir, psycholoog en psychotherapeut en geeft tips voor ouders om met kinderen te spreken over terreur. (klik hier voor KLASSE) Ook op KETNET vind je aangepaste nieuwsberichten en duiding. (KETNETlink)

KLASSEketnet